Vrijwilliger zijn bij Kans & Kunst

Bij (vrijwilligers)werk wordt er vaak direct gekeken naar strenge doelen behalen, i.p.v. dat er gekeken wordt naar iemands talent. Bij Kans & Kunst pakken we dat juist andersom aan: bij ons wordt er eerst gekeken naar wat iemand leuk vindt en waar diens talent ingezet kan worden, en dan pas komen doelen aan te pas.

Het mooie van vrijwilliger zijn bij Kans & Kunst is...

 • dat er niet gepresteerd hoeft te worden
 • dat er geen werkdruk is, omdat iedereen mag werken in eigen tempo en daar wordt iedereen ook in gerespecteerd en geaccepteerd
 • dat je je eigen talent of passie mag inzetten bij ons in het atelier en dat mag je volledig doen op eigen kracht.
 • dat je zo lekker jezelf mag zijn, niks is ons te gek
 • dat je nergens aan vastzit als het om dagen of uren gaat, je kunt wanneer je kunt. Van één keer per week bijvoorbeeld worden wij al hartstikke blij!
 • dat er nooit verplichtingen zullen zijn, op welk gebied dan ook
 • dat als je iets wilt leren, wij daar uiteraard voor openstaan; we kijken samen naar de mogelijkheden

 

Een paar enthousiaste reacties uit ons team zijn:

 • "Het geeft een goed gevoel om je als vrijwilliger in te zetten voor zo'n mooi concept"
 • "Het is een fijn groepje vrijwilligers en het is leuk om leuke dingen samen te doen"
 • "Het is leuk omdat het zo gezellig is met de andere vrijwilligers"
 • "Het is zo leuk om mee te denken voor leuke activiteiten, eigen creativiteit overbrengen, en wat ik heel fijn vind is dat we met elkaar een hele fijne, leuke, gezellige, creatieve groep zijn om mee samen te werken"
 • "Ik vind de sfeer is gezellig en gemoedelijk bij Kans & Kunst. Leuke vrijwilligers die enthousiast meedenken waardoor er allerlei leuke en gekke creaties ontstaan. Ik ga altijd met een blij gevoel heen."

 

Ook vrijwilliger worden? We kunnen momenteel wat extra hulp gebruiken! Iedereen (M/V/X) is welkom! Meer informatie vind je onderaan deze pagina, zie flyer en info!

Maak kennis met ons team!

Het team vrijwilligers achter Kans & Kunst bestaat uit hele verschillende personen, maar passie voor kunst hebben we allemaal gemeen. Dat verbindt ons. En dat stukje verbinding brengen we maar al te graag over op onze bezoekers. Hoe verschillend we ook van elkaar zijn, hoe mooier het eigenlijk is. Iedereen heeft diens eigen stukje kunst waar die goed in is en wat die leuk vindt. En doormiddel van Kans & Kunst komen we toch steeds tot elkaar. Maak kennis met alle vrijwilligers van Kans & Kunst.

Kim

Kim is initiatiefneemster van Kans & Kunst en heeft het plan ervan in 2021 opgezet en uitgewerkt. Hiervoor heeft ze 5,5 jaar portrettekeningen op bestelling gemaakt en deed ze af en toe wat aan schilderen. Nu ze Kans & Kunst heeft opgezet, zit haar hoofd bomvol ideeën. Je zult haar dan ook vaak in het atelier aantreffen met een notitieboek en een pen voor zich of heeft ze de agenda voor haar neus.

 

Kim is altijd aanwezig wanneer het atelier open is. 

Joost

Joost mag graag bezig zijn met het tekenen van characters en fashion. Daarnaast pakt ie geregeld de naaimachine erbij om ervaring op te doen en om iets te maken. Kinderen mogen graag met Joost werken, en andersom ook, en daardoor ontstaat er vaak een hele leuke klik.

 

Joost is op dit moment druk met werk bij de Jumbo en school (fashion opleiding). Daarom kan Joost enkel aanwezig zijn op momenten vrij van school/werk en in vakanties.

Carolina

Carolina is een heuse creatieveling en mag graag met kinderen werken. Ze denkt mee met de agenda en bedenkt vaak hele leuke activiteiten op creatief gebied. Naast het werk bij ons vindt ze het ook leuk om te koken en om iets leuks te maken voor haar zoon.

 

Carolina is vaak aanwezig op de woensdag en donderdag. Dit zijn haar vaste dagen, maar soms komt ze ook gewoon spontaan langs of wanneer er weinig bezetting is op een andere dag.

Ellen

Ellen is veelal voor de creatieve ideeën die ze vaak inbrengt, zowel praktisch als voor onze agenda. Ze mag graag helpen met evenementen en het maken van slingers. Verder is ze graag aanwezig voor de gezelligheid, maar houdt ze ook graag overzicht en is ze onze EHBO'er. Ze is veel bezig met haar eigen straattheater act en is vrijwilligster bij Vliethoven, zit ze bij Spooktocht Appingedam, 'helpt ze graag' bij Sinterklaas en nog véél meer! Ellen is echt een bezig bijtje!

Ellen is altijd twee keer in de week bij ons waarbij ze de lege momenten weet in te vullen.

Annegré

Annegré is creatief op gebied van de naaimachine en op gebied van knutselen mag ze ook graag workshops in elkaar zetten voor onze agenda. Thuis is ze met het gezin hartstikke druk bezig met hun boerderij, zit ze in allerlei besturen, hebben ze kinderen een drukke planning en daarom is ze altijd wel bezig. Ze organiseert zelf nog wel eens een leuke workshop bij ons in het atelier.

Ze is op dit moment wat minder vaak aanwezig bij Kans & Kunst, maar als ze er is, dan is ze er eens per maand op de vrijdagmiddag bij ons in het atelier te vinden. 

Karlijn*

Karlijn (dochter van Annegré) is creatief op gebied van knutselen en mag ze graag oefenen met tekenen. Ze doet veel aan twirlen, mag graag voetballen en op de vrijdagmiddag is ze altijd bij ons in het atelier te vinden samen met haar moeder. Soms gaat er een vriendje of vriendinnetje mee en hebben ze zelf al leuke activiteiten op de planning die ze dan gaat/gaan doen. Als je iets van knutselspullen zoekt, Karlijn weet het altijd wel te liggen of te vinden. Daar helpt ze vaak in mee dat is superleuk om te zien!

Patricia

Vanuit haar actgroep van Spooktocht Appingedam, waarbij ze in de ruimte naat ons atelier met haar groep werkt aan hun act, is Patricia een beetje bij ons team in gekomen. Ze is een echte dierenvriend en haar kunst/creativiteit vindt ze in het maken van gedichten. 

Patricia is er altijd op de donderdag.

En verder hebben we op dit moment twee nieuwe vrijwilligers die meedraaien, namelijk Eline en Frank.

Allemaal creatief op hun eigen manier en die vaak waar nodig inspringen tijdens onze activiteiten. Zowel in het meehelpen tijdens de activiteiten als het bedenken van nieuwe activiteiten wordt er zeer actief meegeholpen. Omdat we binnen het team ook zeer flexibel zijn, hebben slechts een paar een vaste dag dat ze meehelpen. De meeste vrijwilligers komen lekker op de dagen wanneer het hun het beste past; op die manier worden de lege plekken steeds weer ingevuld door elkaar en zo vullen we elkaar het beste aan. Het invullen van de dagen doen we via onze groepsapp via een peiling waarbij iedereen kan aanvinken wanneer die kan. Dit werkt voor iedereen erg prettig en zo is het overzichtelijk voor 't hele team. Het is uiteraard géén verplichting om deel te nemen aan de groepsapp, dat is geheel iemands eigen keuze.

We zijn hard op zoek naar extra vrijwilligers

We zijn keihard op zoek naar nieuwe vrijwilligers, zodat ons team wat groter wordt en iedereen hun dagen en uren meer zouden kunnen verdelen. We zijn nu vooral op zoek naar vrijwilligers voor de vrijdagmiddag en de zaterdag.

 

Check de flyer voor meer informatie. Ben je geïnteresseerd? Neem dan vooral contact met ons op. We kunnen niet wachten om je te ontmoeten!