Waarom ons concept zo bijzonder is

Gepubliceerd op 5 april 2024 om 11:06

Wij zijn vier dagen per week geopend en iedereen kan dan altijd bij ons terecht.

Doordat wij vier dagen per week geopend zijn, is er altijd wel een gaatje voor iemand in de agenda die graag eens bij ons zou willen komen. Wij zijn geopend op woensdag, donderdag en vrijdag tussen 13.00 en 16.30 en op de zaterdag is dat tussen 11.00 en 16.00 uur. Hierbij hanteren wij vrije inloop, door de wisselende schooltijden, werktijden of tijden van 'verplichtingen', zoals sport, club of iets dergelijks. Dit doen wij zodat iedereen toch nog zou kunnen komen, voor- of nadat ze ergens naartoe moeten. Je kunt ons vinden op Schuitenzand 66 in Delfzijl, in voorheen een leegstaande woning.

"Ik ben klaar! Mag ik nog iets maken?"

Die vraag krijgen wij echt wekelijks: natuurlijk mag dat! Wij hebben zoveel (knutsel)materialen, dat je nog wel tientallen werkjes zou kunnen maken! Zoveel materialen, dat kiezen eigenlijk heel moeilijk is, maar gelukkig hebben we ook een map vol inspiratie, een mini bieb vol knutselboeken en een werktelefoon met Pinterest (of je gebruikt indien mogelijk je eigen telefoon). Bij ons is er zoveel te doen en zoveel creatiefs te maken, dat haast alles wel mogelijk is!

Bied je eigen les(programma), workshop of activiteit bij ons aan!

Hoe tof zou het zijn om zelf een keer een leuke workshop of iets dergelijks bij ons aan te kunnen bieden? Je mag het helemaal zelf organiseren, maar wij zijn ook bereid om je erbij te helpen! Wij hebben de ruimte, wij hebben koffie en thee, we hebben mega veel basismaterialen, wat wil je nog meer? Neem hiervoor gerust eens contact met ons op, want er zijn mogelijkheden genoeg!

Creatief (school)project op de planning? Kom bij ons!

Ook voor creatieve opdrachten vanuit school, werk of hobby kun je bij Kans & Kunst terecht. Wat we al zeiden, we hebben de wereld materialen, we hebben groot papier, het kan allemaal. We hebben zelfs een mega voorraad aan mappen, insteekhoezen, snelhechters, schrijfmateriaal en dat soort dingen om je project uit te kunnen werken. En ook daar kunnen wij je mee helpen, indien nodig. Neem gerust contact op!

Je mag bij ons je creaties maken zoals jij dat wilt.

Op school en in de maatschappij wordt 9 van de 10 keer verwacht dat je een creatie maakt volgens stappenplan of werkwijze, en dat je de kleuren en materialen gebruikt zoals wordt aangegeven. Daar willen wij een stokje voor steken; bij ons hoeft dat namelijk niet. Bij ons mag je lekker je eigen kleuren gebruiken, of de materialen die jij leuk vindt, of hoeveel je ervan gebruikt. Alleen daardoor kun je je creativiteit écht uiten. Bij ons is je eigen creativiteit nummer 1. En plezier hebben met wat je maakt.

Het is geen verplichting om iets creatiefs te doen.

Vaak denken mensen: als ik naar een atelier ga, dan 'moet' ik (ook) iets creatiefs doen. Nou, nee, bij ons moet dat niet. Je mag altijd komen kijken, of gewoon langskomen voor de gezelligheid. Bij ons draait het puur om verbinding en samenkomen met elkaar. Kopje koffie of thee erbij, gezellig kletsen met elkaar, of lekker rondkijken in ons Mini Museum met alles wat er het afgelopen 2 jaar is gemaakt. Dus, nee: je móet niks! Lekker langskomen voor de gezelligheid, dat mag gewoon!

Hopelijk mogen we je snel (weer) zien in het atelier!

Reactie plaatsen

Reacties

Magda Van der Laan
een maand geleden

Mooi verwoord. En het is echt een hele fijne plek om creatief bezig te zijn. Ga zelf vaak 1x per maand heen voor een workshop te volgen. En kom altijd met een leuke creatie thuis. En kijk dan alweer uit naar de volgende workshop.